تبلیغات
کد متحرک سازی عنوان وب سایت
فاتولز - جدیدترین ابزار رایگان وبمستر
اتاق بهداشت - رابطه بین PH خون و بیماری ها
به اتاق خانم بهداشت خوش آمدید. به دلیل به روز بودن از مطالب سایر صفحات هم دیدن فرمایید . متشکرم

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.


pH چیست؟
 pH عبارت است از غلظت یون هیدروژن در مایع خارج سلولی
بر اثر نوع تغذیه در بدن انسان حالت یا واکنشی بوجود می آید (‌كاهش یا افزایش یون هیدروژن) كه گرایش بحالت اسیدی یا بازی دارد كه طب روز یا مدرن این حالت را pH می نامد .
 
اگر بخواهیم بطور ساده تر بیان كنیم چنین می شود:
pH طبیعی خون در حالت عادی 7/3 است كه در بدن باید حالت ثابتی را داشته باشد و گاهی اوقات بر اثر نوع تغذیه تغییر می كند اگر تغییرات كاهش یابد و pH بطرف پایین برود این حالت را (اسیدوز) ‌می نامند و اگر افزایش یافته و pHبطرف بالا برود آن حالت را ( آلكالوز)‌ گویند.


اسید و باز چیست؟‌
تعریف اسید: 
اسید مولكول یا یونی است كه می تواند یك هیدروژن به محلول اضافه كند یا بهتر و ساده تر بگویم اسید دهنده هیدروژن می باشد.
تعریف باز:‌ 
باز مولكول یا یونی است كه بتواند با یون های هیدروژن تركیب شود و یا بهتر بگویم بازگیرنده هیدروژن است.
 
تعادل اسید و باز
منظور از تعادل اسید و باز تنظیم غلظت یون هیدروژن در مایعات بدن است (مخصوصاً درمایع خارج سلولی)
توجه: تغییرات مختصری در غلظت یون هیدروژن نسبت به مقدار طبیعی موجب تغییرات بارز در سرعت واكنشهای شیمیایی در سلول ها می گردد.
رابطه ph خون با طبایع
در پزشکی نوین همواره طبقه بندی بیماران جهت درمان بهتر و کم عارضه تر مورد توجه بوده ولی به دلیل گستردگی فاکتورهای محیطی و ژنتیکی تا کنون طبقه بندی جامع و قابل قبولی ارائه نشده است تا بتواند همه فاکتورها را در خود جای دهد . ولی در طب سنتی ایران طبقه بندی جامع و کاملی وجود دارد که حدود سه هزار سال اساس و پایه درمان در طب سنتی بوده وهست و آن طبقه بندی بر اساس مزاجها و طبایع است که بیشتر فاکتورهای محیطی و ژنتیکی را شامل میشود .

اگرچه اهمیت مزاجها و طبایع در تشخیص بیماریها و طبقه بندی یبماران ،با پیدایش پزشکی نوین کم رنگ شد ولی در چند دهه اخیر با تالیفات و پژوهشهای ارزشمندی در سراسر دنیا دوباره به این مهم بهاء داده شده است ، ولی تا کنون مصداق جامع و قابل اندازه گیری از مزاجها وطبایع در طب نوین ارائه نشده است . تا اینکه در این پژوهش برای اولین بار با روشهای آماری. .موفق به دستیابی به رابطه معنا داری بین مزاجهاوطبایع به عنوان یکی از مصادیق اصلی طب سنتی وph خون به عنوان یکی از مصادیق بیوشیمیایی پزشکی نوین شد .


طبع چیست؟‌
حالتی است كه عواملی چون محیط زیست شرائط آب و هوایی,‌ نوع تغذیه، عوامل جغرافیایی, دمای محیط و نحوه زندگی و نژاد حالتی را از نسلی به نسل دیگر انتقال می دهد و آن حالت ارثی است این حالت ها در افراد مختلف متفاوت می باشد
 
انسان ها از نظر طبع به سه گروه عمده تقسیم می کنند که عبارتند از:
 
1) دارای طبع گرم  که Ph  خون در انسان بیش تر از 7 می باشد
 
2) دارای طبع سرد که Ph  خون در انسان کمتر از 7 می باشد
 
3) دارای طبع معتدل که Ph  خون در انسان برابر 7 می باشد
 
افراد دارای طبع گرم:
 
این افراد به طور معمول دارای بدنی گرم اند و با خوردن غذاهای گرمی بخش دچار مشکل می شوند، صورت آن ها جوش می زند، بدنشان داغ می شود، گه گاه دچار خارش پوست می شوند، پوست سرشان تولید شوره می کند و دچار عطش می شوند.دمای بدنشان نسبت به سایر افراد بیش تر است، معمولاً حدود نیم تا یک درجه تب دارند، زود عصبی می شوند، ولی در مجموع، خون گرم و خوش برخوردند.تعدا افراد دارای طبع گرم نسبت به افراد دارای طبع سرد کم تر است.
 
افراد دارای طبع سرد:
 
اکثریت مردم جهان از طبع سرد برخوردار هستند. این افراد معمولاًدارای پوست سفید هستند و یکی از علت های مهم آن، فعال بودن سیستم بلغم یا لنفاتیک است.این افراد مــیل زیادی به لبنیات، به خصوص ماست دارند و زودتر از بقیه دچار بیماری نقرس و رماتیسم می شوند، پر خواب هستند وبه راحتی نمیتوانند از رختخواب جدا شوند، غذا یشان دیر هضم می شود، عموماً سست و شاداب نیستند، استعداد چاقی در آنان زِیاد است، موی سرشان زودتر از موعد مقرر سفید می شود و می ریزد، معمولاً انسان های خوش گذرانی هستند و دیرتر ازبقیه عصبی میشوند.افرادی که از طبع سرد برخوردارند اگر رعایت حال خود را نکنند زودتر از دیگران دچار بیماری های صعب العلاج از قبیل بیماری ام اس (ms) و بیماری پارکینسون می شوند
 
افراد دارای طبع معتدل:
 
افرادی که دارای چنین طبعی هستند معمولا بین گرم و سرد قرار دارند. تعداد این قبیل افراد در جامعه نسبت به سایر طبع ها کم است. چنین افرادی نسبت به غذا حساسیت زیادی نشان نمی دهند و معمولاً هر نوع غذایی با طبع این گونه افرادسازگاری دارد و نسبت به بقیه مردم کم تر دچار بیماری و کسالت می شوند.
اما افرادی که دارای چنین طبعی هستند در داراز مدت دچار بیماری های سختی می شوند و دلیل آن هم این است که غذا روی چنین افرادی به سرعت تاثیر نمی گذارد و همین امر باعث می شود که سموم به مرور در بدن آنان جمع شود و در دراز مدت تاثیر خود را بگذارد.
 
اثرات اسیدوز و آلكالوز بر روی بدن  :
اسیدوز:
اثر عمده اسیدوز تضعیف سیستم عصبی مركزی است هنگامی كه pH خون از 7/3 كمتر می شود سیستم عصبی آنقدر تضعیف می گردد كه شخص در ابتدا حواس خود را از دست داده و بعداً دچار اغماء‌ می شود.
بیماری ( MS ) چون بیماری اعصاب مركزی است با هر اسیدوزی این سیستم تضعیف شده و به مرور پلاك های متعددی در مغز یا نخاع به وجود می آید, این نوع بیماران جداً از حالت اسیدوز باید بدور باشند تا درمان شوند در غیر این صورت بیماری پیشرفت كرده و درمانی نخواهد داشت زیرا بر اثر پیشرفت بیماری غلاف های نرون یعنی (‌میلین ها) از بین رفته و بدن به راحتی نمی تواند آن را ترمیم كند.
 
آلكالوز:
‌اثر عمده آلكالوز بر روی بدن افزایش تحریك پذیری است كه سیستم عصبی را تحریك می كند این اثر هم در سیستم عصبی مركزی و هم در سیستم عصبی محیطی حادث می شود.
معمولا اعصاب محیطی قبل از سیستم عصبی مركزی مبتلا می شوند. بطور اتوماتیك و مكرر امواج عصبی از خود صادر می كنند در نتیجه عضلات وارد یك حالت تتانی یعنی یك حالت اسپاسم تونیك می شوند. تتانی معمولا در ابتداء‌ در عضلات ساعد ظاهر شده و به سرعت به عضلات صورت و سرانجام به سراسر بدن منتشر می شود.
 
اندامهای كنترل كننده اسیدوز و آلكالوز
دو اندام مهم و حیاتی در بدن وجود دارند بنام های ریه ها و كلیه ها, این اندام ها تلاش مستمری را انجام می دهند تا حالت های اسیدوز و آلكالوز را كنترل نمایند و ( PH ) ‌را به حد طبیعی برسانند البته ناگفته نماند تلاش این اندامها بستگی به مقدار یون هیدروژن در بدن می باشد كه در این حال ریه ها وارد عمل شده (اسیدوز یا آلكالوز تنفسی) و بمرور هیدروژن را از طریق بازدم به بیرون دفع می كنند اما كلیه ها در این حالت (اسیدوز یا آلكالوز متابولیسمی)‌ باید كار مداوم و طاقت فرسایی را تحمل كنند تا هیدوژن اضافی موجود از طریق ادرار دفع شود. به همین دلیل است كه ادرار همیشه اسیدی است و همین امر سالم بودن كلیه را نشان می دهد.
كلیه ها قادرند در ظرف یك تا سه روز ( pH ) مایعات بدن را مجددا به مقدار تقریبا طبیعی بازگردانند.
توجه:‌ 
حال اگر فردی هر روز از غذاهای سردی بخش (ا سیدی) مرتب استفاده نماید و مرتب بدن وی دچار اسیدوز شود,‌ هر چقدر هم كه ریه ها و كلیه ها وارد عمل شوند قادر نخواهند بود كه pH بدن را به حالت طبیعی برگردانند زیرا همانطور كه بیان شد كلیه ها حدود 1 تا 3 روز متوالی باید تلاش كنند تا حالت اسیدوز یا آلكالوز را خنثی نمایند.
پس در نتیجه اسیدوزهای مكرر بر روی اعصاب مركزی اثر گذاشته و آن را به مرور تضعیف نموده و عاملی است مهم در ایجاد پلاك ها و عدم فعالیت نرون ها.
توجه : 
هر نوع اسیدی فعالیت های نرون های مغزی را شدیداً كاهش می دهد.
مثلا:  در بیماران مبتلا به ( MS ) اكثرا دچار اسیدوز شده و بمرور تعادل خود را از دست می دهند مصرف غذاهای سردی بخش (اسیدی )‌ این حالت را ایجاد كرده و اگر همین طور ادامه یابد تشدید می شود و همین امر موجب حملات به شخص می شود.
 
هنگامی كه اسیدیته خون و مایعات بدن از حد معمول افزایش می یابند مشكلات بسیاری را در بلند مدت برای فرد پدید می آورد كه به برخی از آنها اشاره می كنیم:
1- پیری زود رس.
2-آسیب به سیستم قلبی-عروقی-افزایش تصلب شرایین.
3- افزایش وزن، چاقی و دیابت.
4-سنگ كلیه و نارساییهای كلیوی و مثانه ای.
5-كاهش عملكرد سیستم ایمنی بدن.
6-افزایش آسیبهای رادیكالهای آزاد خون.
7-پوكی استخوان.
8- درد مفاصل، آرتروز، درد عضلات و تجمع اسید لاكتیك.
9-خستگی مزمن-سردرد-سر گیجه-ترش كردن(رفلكس معده)- كاهش انرژی.
10-افزایش ترشحات مخاطی.
11-افزایش تنش واسترس- بی خوابی.
12-خشكی پوست ومو-ناخنهای شكننده.
13-افزایش بروز سرطان.
14-كاهش توانایی بدن در جذب مواد معدنی و دیگر مواد مغذی.
 
مواد غذایی كه پس از مصرف بدن را اسیدی میكنند (20 تا 40 درصد رژیم غذایی را باید شامل گردد):
شیرین كننده های مصنوعی-گوشت-نوشابه های گازدار-غلات و حبوبات فاقد سبوس-شكلات-سیگار-قهوه-داروها-ماهی-مربا-ژله ها-پاستا-شیرینی و كیك-نمك-شكر سفید-چای سیاه-سركه سفید-شیر-تخم مرغ-لبنیات - ذرت-عدس- زغال اخته-آلو-بستنی-سوسیس و كالباس-آسپرین-غذاهای سرخ كرده -آب میوه های غیر طبیعی (موجود در سوپر ماركتها)- ترشی ها.


نکته : 
البته بیش از حد قلیایی شدن خون نیز برای بدن مضر میباشد و باید سعی شود تا تعادل اسید و باز بدن با مصرف رژیم غذایی مطلوب حفظ گردد. از آنجایی كه بدن در محیط اندكی قلیایی تر بهترین كارایی را داراست بنابراین باید بیشتر از غذاهایی كه پس از گوارش یافتن تولید (باز)  می كنند استفاده شود. میزان اسیدی و قلیایی بودن مواد غذایی پس از گوارش آنها تغییر می یابد. مثلا پرتغال كه یك میوه بسیار اسیدی ست پس از متابولیزه شدن ادرار را قلیایی می كند.
 
مواد غذایی كه پس از مصرف بدن را قلیایی میكنند (60 تا 80 درصد رژیم غذایی را باید شامل گردد):
تمام میوه ها به غیر از آلو-تمام سبزیجات-جوانه ها-ادویه جات-نخود فرنگی-لوبیا-آجیل(بادام) -عسل.
 * با خیساندن آجیلها (مغزها) درون ظرف آب به مدت چند ساعت میتوانید از خاصیت تولید اسید این مواد غذایی بكاهید.
*  با طولانی كردن مدت جویدن غلات میتوانید از خاصیت اسید سازی آنها بكاهید.
 
نکات قابل توجه :
1-  میوه‌هایی که طعم ترش دارند (نظیر مرکبات) حاوی مقادیر زیادی باز (به علت دارا بودن مواد معدنی باند شده به طور طبیعی) هستند که ما قادر به تشخیص آن نیستیم، ولی آن‌ها نقش مهمی در تنظیم اسیدیته و تأمین قلیای بدن بر عهده دارند.
2- از آن‌جایی که ترکیبات معدنی نظیر سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلسیم به سیترات متصل هستند (که مخصوصاً در مرکبات، سبزیجات و برگ‌های سبز وجود دارد)، هنگامی که در بدن متابولیزه می‌شوند، این مواد معدنی طبیعی، اسید بدن را خنثی نموده، بنابراین اسیدیته بدن را به میزان نرمال بر می‌گردانند.
3- انجام ورزش منظم به وسیله تسریع در عملکرد تنفسی و سیستم گردش خون باعث کاهش اسیدیته بدن شده و در تنظیم اسیدیته نقش موثری دارد. بهترین ورزش‌ها، پیاده‌روی، دو و دوچرخه‌سواری است.
4 -  آب زیاد بنوشید، هر روز حدود 6 تا 8 لیوان آب بنوشید که 1 تا 2 فنجان آن می‌تواند چای گیاهی یا میوه‌ای باشد.
 
مصلحات چیست :

هر ماده ای که طبع ماده غذایی اول را تعدیل کند ، مُصلِح می گویند .

مصلحات مواد غذایی
 
تا به حال بسیار شنیده اید که می گویند ماهی را با دوغ نخورید هر دو سرد است , سردی می کنید و حالتان به هم می خورد , در خوردن خرما افراط نکنید . گرمی است جوش می زنید .
حال سوال این است که رژیم غذایی ما چگونه باشد تا تعادل اخلاط در بدن ما حفظ گردد و دچار سوء مزاج و بیماری نگردیم؟


[تصویر:  ph%D8%AE%D9%88%D9%86.JPG]
برای مشاهده در اندازه واقعی روی تصویر کلیک کنید.
 
چند اصل طبیعی زیستن و پیشگیری از بیماری ها :
 
  1- هر کاری را با نام و یاد خدا شروع و پایان برسانیم .
  2- تا زمانی که گرسنه نشده اید ، بر سر سفره ننشینید 
  3- کمی قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید .
  4- شب ها قبل از خواب ، حتماً اجابت مزاج انجام شود .
  5- تنها زمانی که در سلامت و نشاط به سر می برید ، هر نوع غذایی که هوس دارید میل کنید . (سالم وطبیعی باشد ).
  6- میوه ها یی را که میتوان پوستشان را خورد  ، همان طور که هستند بخورید .
  7- موادغذایی ناسازگار با هم را ترکیب و بعد مصرف نکنید .
  8- حرارت اتاقتان را مطلوب نگه دارید.
  9- ورزش را فراموش نکنید .
 10-   وسط غذا و بلافاصله بعد از غذا مایعات ننوشید .
  11- افکارمنفی را از خودتان دور کنید.
  12-  غذا های زیادسرد و بسیارداغ هر دو مضرند .
  13- از لباسهای نخی استفاده کنید .
  14- صبح ها از نور خورشید استفاده کنید .
  15-  وقتی عصبی هستید ، چیزی نخورید .
محقق : حسین اکبرنژاد




طبقه بندی: مطالب بهداشتی و پزشکی، آیا می دانستید بهداشتی،
برچسب ها: رابطه بین PH خون و بیماری ها، رابطه ph خون با طبایع،

تاریخ : پنجشنبه 4 شهریور 1395 | 11:02 ب.ظ | نویسنده : منصوره بوجاران | نظرات
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • لیونکس